Föreningsnytt Februari 2020

Välkomna till buffé på Clarion Hotel

BRF Frimuraren 5 fyller tio år i år. Det ska firas med en buffé 22 april på Hotell Clarion. Information och anmälan till evenemanget kommer senare.

Men vi ska inte bara äta. Kvällen inleds med årsstämman som är ett utmärkt tillfälle att göra din röst hörd och lära känna grannar och styrelsen lite bättre. Det är många nya medlemmar i föreningen så det är bra för sammanhållningen att så många som möjligt kommer. Anmälan skickas ut sex till två veckor innan årsstämman.

Motionera mer

Nu i början av det nya året är det många som har anmält sig till olika fysiska aktiviteter och lovat sig själva ett aktivare 2020. Men föreningens medlemmar kan också motionera med hjärnan och skriva en motion till årsstämman till gagn för Frimurarens framtid.
Motioner till stämman ska lämnas in senast två månader för stämman. Det vill säga senast söndagen den 23 februari.
En motion kan handla om stort eller smått till exempel behovet av en papperskorg på gården eller ett motionsrum i den gamla panncentralen.
Du kan lämna din motion i den gröna brevlådan i porten eller skicka
ett e-brev till Pia Lingman. Om du inte vill lämna in en motion kan du förstås ta upp din hjärtefråga på årsstämman.

Trasiga källartrappor ska åtgärdas

Styrelsen beslutade att de trasiga källartrapporna i porten respektive på gården ska åtgärdas. Trappstegen har gått sönder och risken för olyckor har ökat.

Cirkulationspumpar ska bytas

Styrelsen beslutade att ta in offerter för att byta cirkulationspumpar i vårt värmesystem. Detta är en åtgärd som rekommenderas i den nya energideklarationen och som sparar både pengar och energi.

Förmaken ska målas

Styrelsen arbetar vidare på att försköna förmaken som leder in till våra tvåor. Gunilla Barrdahl och Hans Gustafsson ska ta fram färgprover till styrelsemötet den 25 februari.

Kortisar

  • Övernattningsrummet gav 1 600 kronor i inkomster under 2019. Under året har drygt 2 100 kronor används till julgran, utemöbler och mycket annat. Utgifterna finansieras genom tidigare överskott. Saldot var vid årsskiftet 1 468 kronor. Du kan boka gästrummet för hundra kronor natten vid väntat eller oväntat besök. Du bokar utanför gästrummet i närheten av tvättstugan.
  • Styrelsen har beslutat att säga ja till en offert att utveckla webbplatsen. Arbetet leds av Hans Gustafsson, Wilhelm Tornerhjelm och konsult Niklas Burman som tidigare har bott i föreningen och var med och byggde upp den nuvarande webbplatsen
  • Bristen på snö medför att hittills har vi inte träffats för att under gemytliga former skotta snö på trottoaren och gården. Men vintern är ännu inte slut. Vi hoppas väl alla? att snön inte drabbar oss nu när våren känns i luften.
Viktiga datum under våren:
  • Glöm inte att lämna in motioner senast 23 februari.
  • I mitten av mars ska vi ta upp hål på gården inför arbetet med stensättning av gården och porten.
  • Onsdagen 22 april är det dags för årsstämma.

Föreningens kassabehållning var 715 617 kronor 23 januari och låneskulden var 11,3 miljoner, jämfört med 315 231 kronor i kassabehållning i februari 2019 och lån på 11,5 miljoner.

Till sist får undertecknad tacka för sig efter 15 år i huset och 10 år i styrelsen. Jag vill även tacka för positiva kommentarer om nyheterna på webben. Birgit tackar också för sig som ansvarig för handkassan och gästrummet samt under många år med i valberedningen tillsammans med Hans Gustafsson.

Må så gott önskar styrelsen för BRF Frimuraren 5