Föreningsnytt Mars 2020

Välkommen till årsstämma 22 april!

Årsstämman är viktig för alla föreningens medlemmar, du behöver veta vad som är på gång under året och ta del av årsredovisning och andra viktiga frågor för BRF Frimuraren 5.

Cirkulationspumparna byts

En av åtgärderna som rekommenderades i vår nya energideklaration var att byta ut våra cirkulationspumpar i vårt värmesystem. Detta kommer både spara pengar och energi. Styrelsen beslutade att arbetet med byte kommer att genomföras av Affärsverken.

Förmaken målas om

Styrelsen beslutade att arbetet för att måla om i våra förmak till tvåorna kommer att genomföras innan halvårsskiftet.  Arbetet kommer att innefatta tak och väggar samt snickerier såsom lister, och kommer att utföras av Sydostservice och HS måleri. Information om när renoveringen ska genomföras kommer att sättas upp i respektive entré.

Vårstädning

Våren närmar sig med stormsteg och syrelsen beslutade om att vårens städdag går av stapeln lördagen 18 april med start kl 10.00. Arbetslista kommer att anslås i god tid innan och det finns möjlighet att utföra uppgifter även om man inte kan vara med på själva städdagen.

Årsstämma 2020

Årets årsstämma kommer att genomföras den 22 april på Clarion Hotel. Kallelse kommer att skickas enligt stadgarna, tidigast 6 veckor och senast 2 veckor innan stämman. Stämman kommer att avslutas med ett föredrag om arkitektur och kulturvärden av husritande arkitekt Gunilla Fagerström och med en efterföljande middag. En bindande anmälan kommer att skickas ut till alla i föreningen med svarsalternativ så att styrelsen får besked hur många som kommer och kan beställa mat utifrån antalet anmälda.

Rengöring av sopkärl

Onsdagen den 18 mars kommer rengöring ske av våra sopkärl för glas och organiskt avfall. Arbetet genomförs av Jotac och lappar kommer att sättas upp på soprumsdörren och kärlen några dagar innan.

Intresse för vår förening

Vi bor i ett vackert hus och människor är intresserade av densamma. Vi har fått in mejl från ett par som är intresserade av att köpa en lägenhet i vår fina förening. Om du går i säljtankar och är intresserad av att ta kontakt med dem så hör av dig till styrelsen så får du kontaktuppgifter.

Kortisar
  • De trasiga källartrapporna kommer att lagas innan utgången av mars månad.
  • En tryckluftsdriven cykelpump kommer att inrättas i anslutning till entrén.
  • Är du händig och intresserad av att stötta föreningen med diverse arbeten? Hör av dig till styrelsen för att bli en del av hantverksgruppen vi har i vår förening.
  • En ny webbplats är på gång för BRF Frimuraren 5! Nya funktioner som forum, historia om huset och gästrumsbokning planeras!
Må så gott önskar styrelsen!