Föreningsnytt Oktober 2019

Full fart på städning och prat

Unga och äldre ställde upp på städdagen den 11 oktober. Vi hann med det mesta som att få in möblerna, rensa i rabatter, sopa på gården, göra rent i cykelstället och inte minst städa i tvättstugan. Det var ganska smutsigt där enligt Pia och Birgit, som skötte städningen med bravur, är det viktigt att alla som använder tvättstugan städar efter sin tvättid.

Det är förstås trevligt att städa tillsammans, men det bästa är fikastunden när vi i lugn och ro får tillfälle att prata med varandra. Vi som var där fick också njuta av Gunilla Barrdahls fantastiska kaka.

Nya golv på gång i entréerna

Wilhelm Tornerhjelm har nu börjat arbetet med att lägga nya golv till entréerna för de mindre lägenheterna. Två våningsplan är klara men jobbet är inte klart när golven är på plats. Lister ska dit och det kommer också bli en diskussion om vilka våningsplan som ska målas om. Ni som bör i de mindre lägenheterna är välkomna att höra av er till styrelsen med åsikter. En lapp i den gröna brevlådan i entrén är ett bra sätt.

Budgetmöte för 2020

Styrelsen har budgetmöte den 29 oktober tillsammans med vår ekonom Helen Petersson från Riksbyggen och föreningens revisor Björn Leijonbielke.

Det var sex år sedan föreningen höjde månadsavgiften senast och med en kassa på drygt 643 000 kronor 21 oktober är det troligt att avgiften blir oförändrad.

Men det är en del kommande investeringar på gång som ny beläggning på gården, längre fram väntar målning av porten och fönsterrenoveringar mot innergården.

Radonmätning i november

Kommunen och andra myndigheter kräver enligt lag att en radonmätning ska ske cirka var tionde år. Mätningen sker genom att mätdosor placeras ut i källarna, våra två lokaler samt i en lägenhet på varje plan.

Tanken är att mäta olika typer och storlekar av lägenheter. Styrelsen kommer att kontakta ägarna till de lägenheter som blir aktuella. Radonmätningen är tänkt att starta omkring den 15 november och sker under två månader. Radonmätningen sker i samband med det påbörjade arbetet att ta fram en ny energideklaration.

När vill du klä julgranen?

Julgranen i porten är en tradition i vår förening. Från den 10 november till den 27 november kan du rösta på vilken dag som passar dig att klä julgranen genom att skriva upp dig på lappen till soprummet eller i hissen. Aktuella dagar blir 30 november eller 7 december. Vi brukar också äta av julens godsaker och dricka en varm julig dryck. Varmt välkomna och tänk på att det är ett trevligt sätt att träffa dina grannar.

Bygglovet för de gröna dörrarna går ut

Den 20 februari 2020 går bygglovet för de gröna dörrarna ut. Om du är intresserad av en ny ytterdörr är det hög tid att lägga in en beställning. Vad om händer när bygglovet är oklart och styrelsen får ta ställning till om man ska begära en förlängning.

Mer information om de gröna ytterdörrarna.

Kortisar
  • När kylan kommer blir det dags att elda i kakelugnen.  Tänk på att elda försiktigt i början. Askan kan du lägga i den amerikanska soptunnan på gården.
  • Snöskottning känns avlägset denna varma höstdag. Men som med det mesta av den dagliga skötseln så sköter vi snöskottning av trottoaren och porten själva. Salt och skyfflar finns en våning ner via trappan mitt emot entrén till tvättstugan.
  • Boka gästrummet om ni får väntat eller oväntat besök de kommande stor helgerna. Du bokar gästrummet på listan intill gästrummet som är belägget i samma korridor som tvättstugan. Tänk på att först till kvarnen och så vidare…
  • Styrelsen har godkänt Christer Botéus som ny medlem. Han flyttar in med familj i lägenhet 1104 i februari 2020 efter Birgit Sundin Jansson och Dan Jansson.
En trevlig och snöfri höst önskar styrelsen!