Sommarnyheter 2019

 

Sommaren har inte varit så varm och solig som vi hoppades. Men å andra sidan står man ut i år vilket man inte alltid gjorde förra sommaren

När vädrets makter så vill kan använda vår gård till att sola, grilla och plocka lite färska kryddor om du är trött att betala dyrt i affären. På gården finns timjan, rosmarin, tre sorters gräslök piplök, salvia, mynta, pepparmynta, persilja, pepparrot, ruccola, plock-sallad och dansk körvel. Jordgubbarna har inte gått så bra i år, men däremot är rosorna väldigt vackra. Växter behöver vatten så vattna gärna när det behövs du kan använda slangen eller vattenkannan.

Undvik onödiga vattenskador vid diskbänken!

På förekommen anledning vill vi göra alla uppmärksamma på att hålla lite extra koll på vattenledningar och avloppen under diskbänken. 

Otäta packningar kan ge små vattenläckor, som inte märks förrän de orsakat allvarligare skador. Det är därför bra att då och då  kontrollera samtliga packningar och byta vid behov. 

Det kan räcka med att man stöter mot vattenlåset under diskhon för att en packning ska börja läcka. Kanske bara lite, men tillräckligt för att på sikt orsaka skador, som blir dyrbara att reparera.

Vidare skall vattenavledande plastmatta i skåpet med diskbänken tätas till genomföringar och ges en svag lutning utåt mot skåpfront. 

Kortisar

 • Får du väntat eller oväntat besök i sommar kan du boka gästrummet på listan intill rummet. Nycklar får du av Birgit-Sundin-Jansson och rummet kostar 100 kronor per natt.
 • Dynor till de nya stolarna finns i förrådet precis innanför dörren i en plastpåse från inte helt okända elgiganten.
 • Briketter och tändpåsar till grillen finns också i förrådet.När du har grillat färdigt stänger du spjällen både på locket och i botten så sparar du på briketterna. För spaken under själva grillen framåt och tillbaka så får du ner aska och annat i behållaren som kan tömmas i den ”amerikanska soptunnan”  intill cykelförrådet.
 • Längre fram i höst kanske det är dags att måla väggarna inne i cykelförrådet. Vi måste använda slamfärg och kulörer som svart eller samma färg som staketet har diskuterats.
  Vad tycker du?
 • Styrelsen har efter en idé av Stefan Wikström tittat på ett alternativ lösning att fräscha upp asfalten på gården. Det blir i så fall en metod med betong och reliefer. Mer om detta kommer senare.
 • Sommarens gnäll handlar om soprummet. Behållaren för kartonger är ofta fylld och beror på att vi är dåliga på att riva sönder stora kartonger. Om behållaren  är full så får du ha kartongerna hos dig  tills  den är tömd eller ta en promenad till Handelshamnen och lägga dem i återvinningsstationen.
 • Kristallkronan till entrén är nu inköpt och väntar på att bli upphängd under hösten. Den kommer att lysa upp porten när vi börjar längta efter sommaren i november.

Nyttiga länkar:

 • Webbsidan Hantverkare och företag innehåller tips på företag som kan hjälpa dig med till exempel krånglande rör under diskbänken.
 • Webbsidan Dokument och information innehåller förstås dokument som rör föreningen.
 • Webbsidan Kontaktpersoner innehåller uppgifter om hur du når styrelsen.
 • På Riksbyggens kundwebb hittar du mer information om vår förening.
  Där måste  du skaffa dig ett inlogg för att komma in.

Styrelsen önskar en fortsatt bra sommar!