Nytt från vårt hus i september

Nyheter i september

Höststädning på gång!

Några personer som sitter vid ett staket.

En paus under vårens städdag.

Lördagen 12 oktober träffas vi på gården klockan 10.00 för höststädning. Vi sköter ju mycket av skötseln själva för att hålla nere kostnaderna och skapa engagemang. Det är viktigt att så många som möjligt kommer. Ett skäl är att sedan årsskiftet har tre lägenheter bytt ägare och städdagen är ett bra tillfälle att träffas. En lista vad som behöver göras sätts upp i hissen och på dörren till soprummet.

Vi avslutar med något att äta och dricka.

Vad händer med asfalten?

Många av oss om bor här tycker att det behöver göras något åt asfalten på gården. Nu finns det två förslag på hur det kan bli snyggare.

Det ena förslaget är att man lägger på ett betonglager där det trycks ett reliefmönster. Det blir snyggt och hållbart. Det andra förslaget är att stensätta hela gården med gatsten vid sidorna och gångar av plattor. Det blir också snygg men kräver en del rensning.
De båda förslagen kräver att asfalten tas bort. Föreningen ska ta hjälp av en markkonsult som ska undersöka konsekvenserna för de båda förslagen.

Ny energideklaration och radonmätning

Under hösten påbörjas arbetet med en ny energideklaration och radonmätning. Båda åtgärderna är enligt lagar och regler. Det är möjligt att några av lägenheterna kommer att få hysa radonmätare under mätperioden som sammanfaller med eldningsperioden.

En eloge till Jonathan

Jonathan Hellberg lämnar snart föreningen, men han avslutade sitt arbete i styrelsen med bravur. En fredagskväll stördes friden av att någon höll på att jobba nere på altanen. Det var Jonathan som satt upp en metallskena mellan bänken och det nya staketet för att förhindra vatten från att komma in. Vi tackar för det.

Kortisar

Under hösten kommer kristallkronan på plats i vår entré. Detta sker när kronan är putsad och elinstallationen är klar. Kristallkronan kommer att bli ett ljus i mörkret.

Föreningen behöver en person som ansvarar för gästrummet. Det handlar om att hålla kolla på när det är uthyrt, kolla så det är städat och att allt finns på plats och att ta emot betalningen. Jobbet är inte speciellt betungande. Du som är intresserad kan kontakta Birgit på våning ett eller lägga en lapp i den gröna brevlådan.

Vi hälsar Magnus Aronsson välkommen som flyttar in på första våningen den 13 september i lägenheten där Alexandra och Isak Franksson bodde. Vi hälsar också Thomas Sander välkommen som flyttar in den 27 september på samma våningsplan i lägenheten där Emmy Karlsson och Jonathan Hellberg bodde.

Ibland känner sig undertecknad som Ulf Lundell i den utmärkta boken Vardagar. När Ulf går sin morgonrunda på Österlen plockar han fimpar och noterar hur mycket skräp han har plockat varje dag. Jag känner igen mig när jag plockar upp fimpar i vår entré och även portionssnus. Sist var det tre fimpar och två prillor med begagnat snus. Föreningen har ingen anställd för städning så alla måste hjälpas åt. Det gäller även soprummet där vi inte kan fylla alla containrar så att locken inte går att stänga.

Under vecka 41 kommer golv i hallutrymmet utanför tvåorna att läggas. Ta undan saker om det står grejor i utrymmena!

Anticimex kommer hit fredag den 6 september. Detta på grund av att vi är flera som har sett råttor på innegården. Vi uppmanar därför att stänga dörren till soprummet ordentligt och inte fylla kärlen så att de inte går att stänga. Eventuellt kan råttfällor sättas ut på förrådet på innegården och soprummet. 

Styrelsen håller följande möten under hösten:

  • 10 oktober
  • 29 oktober Budgetmöte
  • 26 november

Nyttiga länkar

Webbsida om de gröna ytterdörrarna

Välkommen till Frimuraren 5!

Dokument och information

 

Ha det bra i höst och väl mött den 12 oktober.