Nyheter om Frimuraren 5 i februari

Årsstämman hålls den 11 april

De flesta är väl medvetna om att stämman hålls den 11 april hos Riksbyggen nere vid stationen. Enligt stadgarna ska den formella kallelsen komma sex till två veckor innan årsstämman och så kommer att ske.

Styrelsen har fått in tre motioner: En handlar om att styrelsen ska ta ut en avgift av dem som inte är med på städdagarna. De övriga två handlar om att försköna vår port genom en kristallkrona och målning. Motionerna i sin helhet och styrelsens inställning till dem presenteras i kallelsen.

Förutom den formella stämman så blir det till att äta en bit mat med tillhörande dryck. Men kanske det viktigaste av allt är att prata och diskutera om hur vi vill ha det i vår förening.

Tappra snöskottare ryckte ut

Karlskrona har drabbats av snö från och till under den senaste tiden.

Den har dock snabbt försvunnit, men ibland har det blivit halt och slaskigt. På vår trottoar har det dock sett bra ut och det är en skara frivilliga snöskottares förtjänst. Jag är inte helt på de klara vilka som hjälpt till. Men i skaran ingår bland andra familjerna Tornerhjelm, Gustafsson, Lindgren och säkert en del andra. Bra jobbat och jag personligen hoppas att ni INTE ska behöva rycka ut mer den här vintern.

Här till vänster ser ni ett foto som jag tog från vår dörr den 1 mars 2018. Jag hoppas att det inte går att ta ett liknande foto i år.

 

Kortisar om föreningen

  • Vi hälsar Rakel Franksson och Louise Tornerhjelm välkomna till världen och föreningen.
  • Fredagen den 1 mars får de boende nya koder till porten och en som ska användas av hantverkare. Koderna skickas ut via mail och en lapp i brevlådan.
  • Getingproblemet ska lösas innan sista mars. Isak och Wilhelm har lovat att gå upp på vinden och plocka ner eventuella getingbon.
  • Planket mot Galären ska vara på plats senast den 25 april. Vi kommer att behöva fler frivilliga än Gugge, som leder arbetet.
  • Vårens städdagar. Det har höjts röster om att förslagen på städdagar borde presenteras tidigt så man kan planera och få en chans att vara med.
    Förslagen är lördagen 27 april, lördagen den 11 maj och lördagen den 18 maj. En digital omröstning eller en lista på soprummet där ni kan välja dagar kommer så småningom. De två dagar som får flest röster blir städdagar.
  • Gästrummet är fortsatt populärt och under 2018 var det uthyrt 23 nätter. Totalt användes rummet under 35 nätter beroende på att personer i styrelsen har rätt att boka rummet gratis fem dagar innan man behöver det. Saldot uppgick till 1 827 kronor vid årsskiftet. Pengarna används till gästrummet och gemensamma aktiviteter. Du vet väl att du kan boka gästrummet på listorna som sitter utanför. Det kostar 100 kronor per natt.
  • Styrelsen har bokslutsmöte den 12 mars och ordinarie styrelsemöten 19 mars,  24 april och 29 maj. Har du förslag på vad vi ska ta upp är du välkommen att lägga en lapp i den gröna brevlådan i porten.

Ha det bra i väntan på våren!

Styrelsen för BRF Frimuraren 5
genom Dan Jansson