Nyheter i december

Goda helger till er alla från oss alla!

Julgranen lyser grön och grann i porten! Den kläddes lördagen den 1 december och ibland finns det godis på bordet, bjud gärna dina grannar på något hemgjort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KNA Consulting flyttar in

Föreningen hälsar KNA Consulting välkomna. IT-företaget flyttar in i Ryggklinikens lokaler den 1 januari.

Lokalen har legat ute på annons på internet under hösten och det var många som visade intresse. Nu blir det ett IT-företag  med rötterna i Kalmar som öppnar ett kontor i Karlskrona. Det känns skönt att välkomna unga och entusiastiska företagare. Vi hoppas att det går bra för företaget som har koppling till Telia. För Frimuraren 5  innebär det en ekonomisk trygghet att våra lokaler är uthyrda. 

Tänk på motionen under julen!

Julen är ju en högtid då många av oss tar det lugnt och njuter av god mat och kanske även goda drycker. Ibland blir det för mycket av
det kanske för mycket av det goda. Styrelsen tänker förstås på din hälsa och vintergymmet är öppet vid behov. Det vill säga när det snöar.

Nere vid utrymmet efter trappan i entrén finns det snöskyfflar och salt och i soprummet eller i förrådet finns det borstar. Det är bara att sätta igång när det behövs, din belöning är bättre hälsa och att det går att komma fram på trottoaren. Det finns väl inget skönare sätt att börja en ny dag än med lite gymnastik för kropp och själ. Vi träffas över skyfflarna och du hinner ju även träffa grannarna för en pratstund. Styrelsen vågar dock inte garantera att det kommer snö under julen.

 

Årsstämman närmar sig – dags att motionera

Den 11 april är det dags för årsstämman och som vanligt träffas vi på Riksbyggens kontor vid centralen. Det blir tid för diskussioner och något att äta
efter den ordinarie årsstämman.

Officiell inbjudan till årsstämman kommer senast två veckar innan stämman, men det är ju bra att boka in dagen redan nu.

Och som vanligt finns det tillfälle att lämna in motioner. Vi behöver dem senast den 31 januari. En motion kan ta upp det mesta som berör föreningen och vårt hus. Du kan lämna din motion till någon i styrelsen eller i den gröna brevlådan i entrén.

Vi har redan fått in en motion. Vad handlar den om? Jo, det får du reda på i samband med kallelsen.

Kortisar om föreningen

Månadsavgiften kommer inte att höjas vid årsskiftet. Men vid behov kan det ske en höjning senare under året, det är dock inget som talar för det just nu. Föreningen har god ekonomi och våra låneräntor är låga. Det blir även fallet med ett lån som nu är omförhandlat.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har lämnat ett slutbesked om renoveringen av norrfasaden. Det innebär att föreningen har följt det regelsystem som finns. Nu får framtiden visa om det var en bra investering. Vi hoppas att investeringen ger ökad boendekomfort och att energiåtgången och därmed kostnaden minskar.

Affärsverken har genomfört den årliga kontrollen av vårt värmesystem.  De fann inga fel. Men om värmen är dålig i elementen eller om ni har andra problem med värmen så hör av er till styrelsen genom att lägga en lapp i den gröna brevlådan i porten.

Portkoden kommer att bytas 1 mars. Ni får en lapp i brevlådan någon vecka före bytet.

Staketet mot galären är borta och kommer bytas ut under våren.

De nya entrémattorna till de mindre lägenheterna kommer att läggas in när det våras.

Clara Trogen och John Karlsson har flyttat in på fjärde våningen och vi hälsar dom välkomna. För dem och alla andra innehåller webbsidan  Välkommen till Frimuraren 5 bra information om hur vår förening fungerar.

Ha det bra under helgerna och tänk på att vi går mot ljusare tider!

Styrelsen BRF Frimuraren 5