Majnyheter om Frimuraren 5

Ur röran kommer ordningen och skönheten.

 

Många ställde upp på städdagarna och allt som vi hade planerat blev gjort. Höjdpunkten är det nya staketet. Men inte att förglömma allt annat som gjordes.

Det städades både inne och ute och det röjdes bland buskar och växter. Nu kan man njuta god sallad och diverse kryddor från vår egen gård.

Men det nya staketet vår årets insats och föreningens tre mästarsnickare Gunnar, Jonathan och Hans gjorde ett mästerligt jobb och borta är det halvruttna gamla staketet. Jobbet blev snabbt gjort eftersom de tre hade tillgång till sågmaskiner för både tvären och längden samt en spikpistol som var rolig att använda. Och vi hann också med att äta och vara tillsammans. Den uppmärksamma kan även notera att vi har en ny sittgrupp. Den kan vara skön att använda om solen skiner i sommar. Och att det finns en grusad gång från cykelparkeringen till altanen. Tanken är att gången ska underlätta att få ut och in cyklarna. 

 

 

Kortisar

  • I förrådet står 10 kg briketter som är till för alla. Där finns också tändblock för grillen. Vet du inte hur grillen fungerar så hör av dig till någon i styrelsen.
  • Föreningen har haft besökt från kommunens samhällsbyggnads avdelning. Viktigt för er att kolla så att ventilerna för tilluft  som sitter högst upp på fönstren mot Ronnebygatan är öppna.
  • Gör rent filtret för ludd när du har tvättat då fungerar det bättre. De som städade tvättstugan under en städdag efterlyser lite bättre städning när ni är klara med tvätten.
  • Sopsorteringen funkar inte alltid som den ska. Kolla så ni sorterar rätt. Vad som har hänt är att en plastlåda har hamnat i kompostkärlet och att tomglasen hamnar i fel kärl. Det är viktigt att vi sorterar rätt för att behålla avtalet för källsorteringen som minskar kostnaderna med cirka 15 000 per år. 
  • Styrelsen har den 4 juni sista mötet innan sommaren då ska bland annat kristallkronan i porten diskuteras.
  • Gästrummet har under våren använts av hantverkare som har renoverat i fastigheten. Men nu är det snart fritt fram att boka igen inför sommaren. Skriv upp dig på listan utanför rummet och kontakta Birgit på våning ett för att få nyckeln.

Nyttiga länkar

Webbsidan kontaktpersoner med kontaktuppgifter till styrelsen.

Webbsidan dokument och information där du bland annat hittar den senaste årsredovisningen.

Webbsidan Välkommen till BRF Frimuraren 5

Ha det bra i värmen!
Styrelsen