Gemensamma utrymmen

Husets gemensamma utrymmen

Vad är det som gäller för husets gemensamma utrymmen och vilka är de? Här får du svar på frågor om allt från källarutrymmen till hur du kan använda vårt gemensamma cykelförråd.

Cykelförråd

På innergården finns det möjlighet att förvara sin cykel under tak. Då det är begränsat med utrymme vid cykelparkeringen kan det bli trångt, så använder du inte cykels så ofta förvara den i ditt förråd. I anslutning till hissen finns det även en kompressor som du kan använda för att fylla dina cykeldäck med luft.

Soprum

Källsortera dina sopor efter skyltarna. Där finns behållare för tidningar, wellpapp, brännbart, glas, metall, plast och deponi. Om en behållare är full så vänta med att slänga dina sopor, eller ta en promenad till närmsta återvinningscentral. Kartonger öppnas och plattas till.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källarutrymmet som har sin trappnedgång vid entrén mitt emot hissen. Där finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättider bokas på lista som är placerad bredvid tvättstugedörren. Respektera tvättiderna och gör alltid rent efter dig i tvättstugan, sopa och gör rent i filter. Är något trasigt? Anmäl då detta snarast till någon i styrelsen! Och sätt gärna också upp en lapp i tvättstugan, till exempel om torkskåpet är trasigt.

Övernattningsrum

I källaren, bredvid tvättstugan, har föreningen ett rum med två bäddar och badrum för oss i föreningen att hyra om man har långväga besök för en kostnad om 100 kr/natt. Pengarna går främst till att förbättra gästrummet. Bokning av gästrummet sker på lista bredvid dörren till rummet. Man får som mest boka en vecka i följd. Mer information finns vid bokningslistorna, som sitter intill dörren till gästrummet.

En plats att sova på